Вдосконалення національної системи підготовки в галузі поводження з радіоактивними відходами, зняття з експлуатації і реабілітації забруднених територій

Проект фінансується коштом Європейського Союзу в рамках Угоди про фінансування щорічної програми дій з ядерної безпеки 2012 року — частина ІІ.

Загальною метою проекту є підвищення безпеки робіт зі зняття з експлуатації, поводження з РАВ та з джерелами іонізуючого випромінювання і реабілітації забруднених радіонуклідами територій за допомогою вдосконалення системи підготовки персоналу на всіх рівнях.

Завдання Проекту:
Задача 1: Підготовка проекту і початкова фаза
Задача 2: Визначення потреб у навчанні в Україні
Задача 3: Аналіз кращої світової практики та досвіду підготовки персоналу у сфері поводження з РАВ та ДІВ, зняття з експлуатації та реабілітації територій
Задача 4: Розробка програм навчання, курсів, модулів та навчальних матеріалів
Задача 5: Навчання інструкторів та проведення пілотних курсів підготовки персоналу
Задача 6: Поширення результатів проекту та заключний звіт

Стан виконання:
Проект завершено у грудні 2019 року.

У рамках проекту розроблено навчальні курси, модулі та навчальні матеріали. Проведено двотижневе навчання інструкторів та спеціалістів підприємство зони відчуження, а також пілотні курси для персоналу ДСП ЧАЕС в галузі зняття з експлуатації, поводження з РАВ та реабілітації території.

Дивіться відеозвіт про проект на нашому YouTube.

Найближчі події

28 березня 1984 року 4-й енергоблок Чорнобильської АЕС виведено на проектну потужність 1000 МВт
29 березня 2000 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України за № 598 "Про дострокове припинення експлуатації енергоблока №3 та остаточне закриття Чорнобильської АЕС"

Розсилка новин